CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 30, 2012

Happy Birthday Nur Qistina Arisa

wah..wah..wah.. Arisa turns 3 on 28th Oct 2012... da besar da anak saya ni :-) Alhamdulillah Arisa membesar dgn sihat n sentiasa membahagiakan Mama & Baba.. kami bersyukur di atas kuarniaan Mu Ya ALLAH..

utk birthday kali ni Mama & Baba buat surprise tuk Arisa.. tp still in progress.. not complete yet.. lots more to do.. but still we celebrate besday die ngan family n kawan2 dl.. hadiah lmbt skit siap ye.. haha.. tp Arisa ade mintak 1 hadiah dr Mama & Baba.. microphone.. aisyh.. anak saya ni.. suke menyanyi tul smp kan minta microphone.. nnt la Mama & Baba belikan ye..

mari layan pics sempena besday Arisa yg ke 3 thn ni :-)

 celebrate kat Melaka & boleh jadi model muslimah ni.. 

 bersama Tok Ayah, Oma, Nenda & Tok Nda

 celebrate dgn kawan2 di nursery..

preparation for her surprise gift

last but not least.. video on birthday celebration at her school :-)

video

Wednesday, October 17, 2012

mari makan-makan

last friday meeting kat KLJ then time lunch p ronda2 kat Paradigm Mall n serbu Nandos dgn my boss n fren.. tgh lapa so mknn smp trus ngapppp la kan.. sodapppp!!!

argghhh lapa nih.. mane mknn x smp lg???

 mmm.. appetizer da smp..

yeahhh.. da smp.. terus ngapppp..

pas mkn jalan2 then ternmpk papa roti lak.. yeaahh..beli n mkn lg.. sedapnye.. ooo, saya mmg kuat mkn T_T

punye la lame x beli.. beg pun da baru.. harga pun baru T_T

bread in da making

bestkan mkn... oleh kerana mkn itu best, sabtu pagi bgn awal tuk siapkan bekpes seisi keluarga.. oh, bunyinye mcm ramai sgt seisi keluarga tu.. hahaha..

cucur udang but xde cheese.. cheese da abis.. so x brape crunchy..

ter-rajin sehingga membuat keria

keria da siap.. dibuka utk tempahan.. ahaks..

skang mood memasak sdg membuak2.. mood je la.. x implement pun lagi.. aisyyhhh.. malas la tew..

Monday, October 15, 2012

maintain cantik gitew

anak dara saya semakin terserlah kewanitaan ye akhir2 ni.. melawa no 1.. make up daku da jd hak die da.. cari2 lipstik ilang dlm handbag..rupenye da ade dlm beg skola die.. asal da make up panjat kusi tgk cermin besa smbl sengih sorg2.. x mau da pk kasut angry bird yg mcm crocs tu.. nak yg gegirl punye saje..klu pk kasut angry bird mesti x jalan lame punye.. mesti nk dukung.. klu pk kasut gegirl bukan men jalan lenggang lenggok.. da besar rupenya anak saya ni :-)

 cara2 make up yg betul ye puan2..

 kasut cinderella.. baru2 ni ilang sebelah.. tgg putera raja anta blk.. 

 die pgg ni kasut princess.. ikutkan je laaa....

Friday, October 5, 2012

hi uolls..

uuwaaa.. seriously malas giler nak update skang.. why?? bz tu bz gak tp sifat M tu lg lebih dr segalanya..haha.. why skang ni nak update lak?? becoz my jantung hati outstation start today till sunday.. miss him already.. so bg mengurengkan rasa sunyi terhadap chenta hati (tp xdela sunyi pun sebenarnya coz my princess ni setia di sisi i..hahaha), i da list kan segala benda nak dibuat weekend ni.. update blog is one of that.. haha.. brla sedar diri nak update blog yg berhabuk ni kannnn..

well, this entry will be random.. nothing specific.. more pic than ayat2 merapu.. haha.. lets start..

Arisa & Umairah during raya photoshoot session

princess wannabe time blk mentakab..

puding caramel oreo..

budak kecik ini nak sgt beli spek itam ni..

seafood macaroni for dinner

hash brown with cheezy sauce, pau kacang & leftover macaroni for breakfast..

Mama & Arisa going to kenduri kawin in Shah Alam

set soto with begedil daging.. mmg mkn ulang2 pun xpe..

Playing intelligent toys with Baba..

lepak at Old Town a night before Baba p outstation

minum ptg td yg bersendirian...uhuk2..

skang duk melayan Arisa je la kan..sbb tggl be2 je..td die da tdo lame..so mlm ni xtau la kul bp die nak tdo..usually Arisa akan tido 3-4 hours time siang..so dlm waktu tu i'll make sure  i akan rest@tido (coz kite pun perlu tenaga kan bile die da bgn nnt..ahaks), solat and mkn.. selebihnya klu die still tdo lehla i buat keje opis n keje umah yg lain.. okla chow dl.. mau bg Arisa mkn mlm..