CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 29, 2010

hepi jalan2..

smlm blk keje awal coz cian kat arisa asik amik lmbt je die from nursery..dgn muke yg sgt hepi bile die masuk kete sbb cuaca kat luar masih terang (slalu nak kat maghrib br amik, da nak gelap daa)..dsbbkan still awal lg, mama n baba decide bwk arisa round2 jap..asalnye just nak pusing2 kat bdr tun hussien onn je (bukan ade pape pun kat cni..hehe)..smbl2 cari kat ne la mcd kat area2 sini (konon2 mengidam nak mkn mcd smlm laa..)..tibe2 kami 3 beranak 'tersesat' smp ke bdr mahkota cheras..dan tibe2 lg mama 'terperasan' ade iklan opening jusco mahkota cheras 28/4/2010..dlm hati: eh, arini opening jusco br la..konpem ade sale kan..smbl senyum2 tgk muke baba n tunjuk iklan tu, baba ngan rela hati (xtau la kan) meng u turn kete msk ke jusco tu..haha..tanpa plan yg sempurna, kami redah je bwk arisa jln2..da la die tertido time nak smp jusco tu, n trus tukarkan lampin dlm kete je n tanpe bekalan susu botol (nasib baik die campur breastfeed), so soal bekalan susu xde masalah..hehe..dan tanpe membawa stroller @ baby carrier, kami bergilir2 dukung arisa yg skang sudah mencecah 7.5kg (6 bulan)..agak sengal2 tgn dukung arisa yg xreti duk diam..pusing sane pusing sini..isy3..die sgt excited pegi tmpt yg ramai org..jln2 punye jln mama berjaye beli 2 sandel ngan 70% discount..hoho..seronok2..bile da seronok mama pun belikan arisa toys baru..skang die da pandai main..kat umah tu bersepah ngan mainan die je..ingat nak jln2 lg tp bile tgk mate arisa da merah mengantok, so kami pulang tanpe baba sempat beli pape (hehe..cian die..lain kali beli barang baba lak ye..) ape2 pun sgt seronok terjah jalan2 smlm..sometimes bende yg xplan tu lg menyeronokkan..haha..xsaba nak blk jb jum ni n kami da amik cuti smp slase..mau lame2 di jb..hurrayy..

Hepi family

Arisa mkn honeydew pas kenyang mkn mash potato..die sgt suke mkn!!!

4 comments: