CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 7, 2012

sardin

nape perlunya tin sardin di dapur anda??? mari kite lihat sebab musababnya di bawah ini..

1) sardin merupakan juadah segera bg org2 yang...
(a) saya wanita bekerjaya, x sempat nak blend bawang, tumis rencah, potong bahan bagai.. jadi sardin pilihan terbaik saya..(alasan ;-p)
(b) sardin mmg kegemaran saya.. so ape msalahnye?? 
(c) actually saya nak msk lauk pauk yg lebih mencabar, tp atas permintaan suami, saya mskkan juga la sardin ni.. (alasan :-p)

2) boleh dibuat sandwich ketika dihujung minggu di rumah atau berkelah di mana2 sahaja.. 

3) sardin ni berkhasiat?? mmmm.. yeke.. (alasan :-p)

bagaimana sardin boleh dihidangkan??

1) tumis bawang dan cili padi (bg penggemar pedas yg amat) then masukkan sardin da masak sehingga mendidih

2) buang tulang, hancurkan sardin sehingga lumat, perah skit limau nipis baget xnak hanyer konon, amik roti sapu marjerin letak sardin, klu rajin letak sald n tomato, pastu makan

3) bukak tin sardin, masuk mangkuk, masuk microwave, hidang (mmg pemalas giler la kan)..

jadiknye, kenapa topik kita arini berkenaan sardin, entahlaaa.. aku pun xtau.. ni mesti akibat mlm td mkn sardin ni.. so korg rase aku jatuh kategori yg mane?? hahaha..

No comments:

Post a Comment