CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, May 25, 2011

gelabah day!!!

mlm td ikut suami g men futsal.. pas keje trus ke cyber.. blk dlm kul 10.30 mlm.. rase penat sgt even bukan saya yg men pun.. penat mengejar Arisa sana sini.. akibatnye pagi td terbangun lmbt.. huhu.. kelam kabut jadiknye.. smp2 depan opis, tgk2 handbag xde dlm kete.. uuuuuwwwwaaaaa.. tertinggal kat umah.. segala bende penting le tertinggal kat umah.. purse, hp, passkad, kunci laci opis.. suami lak tertinggal hp.. haru jap hidup rasenye arini..

Situasi 1

saya: kak, saya tertinggal paskad kat umah
mak guard: tgglkan IC, pastu amik kad pelawat ni
saya: purse saya pun tertinggal
mak guard: sorry, saya xleh benarkan awk naik
saya: tp saya mmg kerja sini, tgkt 5
mak guard: maaf, tak boleh
saya: abistu, xkan saya x kerja arini??!!
..................... (tgh berpk)
saya: pinjam tepon jap leh tak? hp saye pun tertinggal kat umah
muke mak guard cam ntah pape budak ni..
saya: saya nak tepon opismate saya suh selamatkan saya kat sini

opismate dengan baik hati segera selamatkan saya dgn meminjamkan kad die.. akhirnya dpt naik ke opis.. Alhamdulillah..

Situasi 2

jam 8.45am
meeting kul 9 am
ade lg 15 min tuk bersiap ke meeting, tp laptop terkunci dlm laci..
saya: korang2.. tolong kopakkan laci aku.. aku nak meeting ni.. laptop dlm tu..
budak2 admin: da 2 kali da laci ko kene kopak ni
saya?? senyum kambing je la..
dengan berbekalkan screw driver, mereka mengumpil laci saya
saya: bos, jap ek.. laptop dlm laci..
bos: ade je ko ni..

jam 9, berjaya masuk meeting ngan laptop kesayangan.. Alhamdulillah..

Situasi 3

hairiah: Nina, nah amik ni.. (smbl menghulurkan rm50)
saya: uikss, ni nak mkn ape smp 50 ni.. xpe2..
hairiah: amik je la dl..

di cafe...
saya: hai, nah, thanks.. xgune pun..
hairiah: aik, cukup ke?
saya: cukup, pandai kite baget arini.. haha

moral: boleh je belanja secara berhikmah.

Situasi 4

masih belum diketahui.. meeting ptg ni camne.. gelabah la vendor tepon2 hp xdpt nnt..

Situasi 5

masih belum diketahui.. camne nak berkomunikasi ngan suami time nak blk nnt.. sbb die pun tertinggal hp kat umah.. uuuwwwaaa..

3 comments:

  1. aduh...sekse betul if tetinggal sume bende eh? hehehe. rs x lengkap je idop. huuuu

    ReplyDelete
  2. assalam..dasyat gak kalo sume mende tetinggal kan
    juz wanna inform u, taman kedamaian tu dah x valid sbb sy dah tukar url ke http://ummu-zahrah.blogspot.com/ ^_^

    ReplyDelete
  3. yana: tau xpe.. huru hara jap aku
    Mardhiah: ok2, thanks sbb inform ye..

    ReplyDelete